Linnéa

Alla inlägg under februari 2011

Av Linnéa Vrede - 23 februari 2011 08:00

Det lär ju knappast vara någon som har missat att vattnet här i Östersund har haft parasiter i sig och vi inte har fått druckit vattnet, inte ens borstat tänderna i vattnet. Allt vatten har man tvungen att kokat innan man använt det i matlagning och sånt. (Vi har inte haft detta problem då vi har egen vattenbrunn).


Babysimmet som skulle börja i mitten på januari har skjutits upp på grund av detta men idag ska vi äntligen få bada. Det ska bli riktigt roligt att se hur Ludde reagerar. Tänkte att jag skulle gå på babyöppet idag också men får för mig att det blir för mycket intryck på en och samma dag då. En annan gång kanske jag kan gå på båda då Ludde är van vid simmet :)


Ludden har precis fått i sig "frukost" så jag ska väl ta och passa på att få i mig lite mat jag också innan jag fortsätter med babysims-packningen..



Av Linnéa Vrede - 22 februari 2011 10:43

Vi börjar detta inlägg med att säga GRATTIS på födelsedagen till världens bästa pappa och morfar. <3

 

Blev inget bak igår. I vanlig ordning när jag har planerat att baka ;)

Istället så myste jag och Luddisen exakt hela dagen. Jag ville bara att tiden skulle stå still då för om ett par månader/år så kommer min fina lilla prins inte vilja ligga och mysa längre.

Vet inte alls vad det var med lill-hjärtat men han var myssjuk hela dagen. Inget mig emot då men konstigt när han inte brukar vara så.


Han bråkar så mycket på nätterna nu så igår kväll fick han komma och ligga breve mig. Jag orkar inte kliva upp 10-20 gånger så jag gjorde det lättsamt för mig. Detta är ju också något nytt eftersom han alltid sovit i sin säng och har varit väldigt lättsam på nätterna. Det är väl mycket i utvecklingen nu så han inte kan slappna av. Trots att det är väldigt trångt att ha honom i sängen då han ska ligga nära, nära för annars ligger han inte still så försöker jag njuta. La honom först i mitten av sängen men tog inte många sekunder innan han låg uppochner och sen när jag la tillbaka honom la han sig tvärs över sängen och låg och sparka den sovanade pappan i ryggen.

Det slutade med att Luddisen fick ligga supernära mig och hade en kudde mellan sig och pappan. M hade flyttat på Luddis när han hade klivit upp så jag fick iallafall sova en timme utan Ludde jättenära.


Nu ligger sonen och pratar förfullt här breve mig, äter på fötterna gör han också.

Ska försöka få honom att sova en stund då han nu går på övertid men han verkar inte vilja samma sak som mig :P

Så fort han somnat ska jag ta och göra mig i ordning lite för klockan tre ska vi med bussen och åka och fira pappa.

Har inte köpt någon present men han får nöja sig med sällskapet ;) Hihi.

Av Linnéa Vrede - 21 februari 2011 16:53

I år får vi fyra märkliga datum. 1/1/11, 11/1/11, 1/11/11 och 11/11/11.

Något annat märkligt är... Lägg ihop de sista två siffrorna i ditt födelseår, t. ex 1973 =73 + vad du fyller i år, så ska du få se.

 

 

Av Linnéa Vrede - 21 februari 2011 10:32

Igår var vi bjuda på dop. Redan klockan 11 var det igång och efter en liten stund i kyrkan fick Ludde nog. Dopbarnet däremot sa ingenting. Men det är ju det vänner är till för. Hoppas Lucas gör lika på Luddes dop ;) Haha.

Vi bjöds på jättegod lunch och en fantastisk fin tårta dukades fram.

Ludde var helt slut när vi åkte därifrån. Säkert mycket intryck för honom.

Vi åkte till familjen Sellén och hälsade på en sväng efteråt och där fick vi även middag. Tack för det! :)


Inatt har jag drömt en mardröm igen. Eller ja, jag gör väl det nästan varje natt men kommer nästan aldrig ihåg dom på morgonen men denna satt minsann kvar i morse när jag vaknade.

Drömde att jag matade Ludde sen bytte blöja och satte honom i babysittern och sen klädde på mig själv och åkte till svärmor. Ludde var alltså kvar hemma.

Efter några timmar så kommer jag på att nu var det siochså länge sen Ludde åt så han är säkert jätteledsen. Gjorde allt för att ta mig hem men fanns ingen som kunde köra mig. Svärmor hade fortfarande gips på foten så hon kunde inte göra.

Tillslut kom grann-gubben och hämtade mig och när jag öppnade dörren här hemma så vaknade jag. Helt kallsvettig och kände mig ledsen enda in i märgen. Usch och fy. Jag hatar mardrömmar. Särskilt när dom känns så verkliga. :(


Idag har jag i vanlig ordning inga planer. Jag tycker om att ta dagarna som dom kommer, känner mig stressad annars. Jag har iallafall bestämt mig för att baka lite. :) Dock har jag inte kommit på vad än. Men något matbröd får det nog bli.


Nu ska jag göra iordning lite frukost åt mig. Känner att det kurrar rätt bra i magen nu.


Av Linnéa Vrede - 19 februari 2011 21:48

Igår fick jag kika på film själv. Hjärtat har blivit sjuk så han var riktigt trött igår. Då passade jag på och titta på The Social Network. Men fyf*n vilken dålig film. Inte alls i min smak. Hade nog alldeles för höga förhoppningar om den.


Idag har vi varit på fika hos Pontus som fyllde år. Blev bjuden på smörgåstårta. Så sjukt gott. Smörgåstårta kan man nog aldrig lessna på.

Och så har jag och älskling varit iväg på bio idag. Vi firar nämligen 1 år och 8 månader så en biodate fick det bli. Under tiden var lill-hjärtat hos famman och det hade gått superbra. Våran lilla son är super förtjust i sin famma och det kan jag verkligen förstå för hon är helt underbar.


Nu sitter vi och tar det lugnt framför tv'n. Laddar för Luddes kompis Lucas dop som är imorgon. Har ingen aning vad jag ska ha på mig men det får vara morgondagens problem. Ha en fortsatt fin kväll.

Av Linnéa Vrede - 18 februari 2011 10:15

Igår när varmvattnet kom tillbaka fick det bli lite städning här hemma. Vardagsrummet och köket fick sig en omgång. Ska bara torka golven också men det kan vänta lite. :) Aldrig har det varit så roligt att diska som igår. Att få diska i VARMT vatten är lyx. Slippa kokningen, helt underbart.

Slängde även in en maskin med tvätt och tror jag ska fortsätta tvätta lite idag, tömma korgen helt och hållet. :) Så där roligt fredagsnöje. :)


Pajen blev iallafall av igår. Jag älskar rabarberpaj och maräng är ju aldrig fel, så jag tänkte att tillsammans borde det bli mumsigt men när jag väl skulle äta den så var jag inte alls sugen. Får se om jag gillar den mer idag. :)


Funderar på att baka lite källarfranska också. Det är ju så himlas gott med hembakt bröd men tyvärr gör jag det inte så ofta som jag skulle vilja. Två gånger per år kanske det blir av :P Helst skulle jag vilja göra en gång i veckan iallafall. Blir ju billigare i längden. Om jag bara hade haft mig en hushållsmaskin så hade jag säkerligen gjort det oftare.


Lillemannen sover sen en timme tillbaka och då passade jag på att titta på film och bara ta det lugnt. Despicable Me hette den, den var faktiskt helt okej. Igår tittade jag på en svensk film som heter Tusen gånger starkare, riktigt bra budskap i den.


Ne, nu måste jag nog gå och fixa fram lite kläder till lillemannen som fortfarande har pyjamasen på sig. Och så ska jag passa på och slänga in en maskin tvätt innan han vaknar.

Av Linnéa Vrede - 17 februari 2011 14:14

Rörmockaren har varit här och han hittade felet nästan på en gång.

Det var en grej som ska pumpa ut luft för att allt ska gå runt men det hade gått sönder och därför cirkulerade inte luften/vattnet i ledningarna.

Han satt även dit elementet som varit på lagning så nu är hemmet komplett igen. Jag är lycklig!

Man inser inte hur beroende man är utav varmvatten fören man är utan det. Ikväll blir det iallafall en låååååång dusch, det är en sak som är säker.


Fick iallafall topp betyg på kakorna jag gjorde igår av hjärtat. Han ville att jag skulle baka dom fler gånger så det tycker jag är ett jättebra betyg iallafall. Jag är inte så förtjust i kaffebröd men tillochmed jag har ätit ett gäng av dom :)


Jag funderar på att kanske göra en rabarberpaj med marängtäcke. Har gjort det förut fast med blåbär och det var ju riktigt smaskigt. Måste bara hitta igen receptet bland alla dessa papper jag har. Jag hoppas verkligen jag har allt som behövs. Om det är något som fattas så är det nog äggen, har bara två st hemma men det känns som att det bara skulle vara det. Gulorna i pajskalet och vitorna till marängen. Nä, nu måste jag verkligen leta fram receptet. Blir bara mer och mer sugen på den där jädra pajen :P

Av Linnéa Vrede - 17 februari 2011 08:31

Inatt drömde jag, (var helt säker på att det på riktigt), att det började rinna vatten längs väggen/muren från badrummet ner till vardagsrummet. När jag klev upp och kom ner till vardagsrummet och satt mig i soffan så fick jag panik och kollade snett bakom mig på muren/öppna spisen, det var bara en dröm, tack och lov! Det är riktigt läskigt att en dröm kan vara så verklighetstrogen. Det är inte första gången jag drömmer så verklighetstrogna drömmar.


Jag håller väl mer eller mindre på att bli galen här hemma. Skulle verkligen behöva mig en dusch så jag piggnar till. Får hoppas att rörmockaren kommer och fixar vattnet idag!

Hade tänkt att ta mig en promenad istället för att bli lite piggare men snön yr omkring och det är inte speciellt varmt ute så blir en inne dag. Gjorde aldrig i ordning rabarberpajen så får väl försöka fixa det idag istället.


Ne ska försöka få lilla gokillen att sova nu och sen få i mig lite mat i magen.

Presentation


Studerar till undersköterska men är just nu mammaledig fram till Okt -11 ungefär.

Bor tillsammans med min sambo Micke och våran son Ludwig utanför Östersund. Skriver om lillemans utveckling och om livet i allmänhet.

Lill-prinsen.

♥ 4230 gram & 54 cm ♥
♥ 02.07 ♥ 101006 ♥

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Bloglovin

Gästbok

Fråga mig

1 besvarad fråga

. . .

.


Ovido - Quiz & Flashcards