Linnéa

Alla inlägg under juni 2011

Av Linnéa Vrede - 21 juni 2011 06:19

Idag känner jag att jag lever, verkligen. F y f * n vad trött jag är.


Två nätter i rad har Ludde vaknat varje timme. Och sedan valt attt kliva upp halv sex. Idag är jag inte så kaxig om jag säger så.

Så nu undrar jag en sak, VEM ÄR DET SOM VILL HONOM NÅGOT ILLA OCH VARFÖR?.

Jag orkar verkligen inte en natt till.


Det hade ju varit en sak om jag hade kunnat somna om direkt efter att han blivit tyst men tyvärr gör jag ju inte det. Ligger och vrider och vänder mig och när jag väl somnat är det dags för nästa vakna timme.


=(


Jag får väl trösta mig själv att det LÄR ju gå över. Men det är verkligen inte skoj att gå omkring som en zombie. Sen att det är skit-väder gör ju faktiskt inte saken bättre.


Nu ska jag ta och skriva ut lite bilder på min fina son till en fin vän och sen ska jag koka mig en kanna kaffe och försöka vakna till liv. Kaffe brukar inte göra mig pigg men ett försök är det ju värt, annars är det ju i vilket fall, väldigt gott. :) 

Av Linnéa Vrede - 20 juni 2011 10:43

Igår hade vi besök av hjärtats familj (mamma,momma,syster och hennes två pojkar). Den äldsta av dom två älskar surströmming så dom hade köpt med sig det till lunch. Ludde fick en limpmacka att äta på i stället. Sen var det bus ute, målning av vedlådan som M byggt i helgen och så lagade jag i ordning entrecote (av älg) till middag.

Den blev superbra då jag hade lagt den i marinad dagen innan. Jättemört och smakrikt men hade fortfarande vilt smaken kvar. Vi firade nämligen 2 år igår, jag och M. Känns konstigt att vi "bara" varit tillsammans i två år och har en fantastiskt fin son som är 8 och en halv månad.


Imorse var det tidig morgon i vanlig ordning och nu halv ligger jag i soffan och kikar när Luddisen leker. Ska snart sätta mig på golvet jag med och busa lite. Han leker nästan bäst själv och brukar putta undan mig om jag vill vara med (bestämt liten rakare detta) så det gäller att hålla sig på lagomt avstånd. :)

Av Linnéa Vrede - 18 juni 2011 22:40

Sitter och skriver ut lite kort till fotoramen "mitt första år". Var ju på tiden att sätta in 6 månaders kortet och snart också 9 månaders kortet. Herrejisses vad tiden går fort nu. Jag njuter av varje sekund för jag har fått den vackraste prins man kan få.


Ikväll är jag själv, igår lika så, förutom lillemannen då, men han sover ju för länge sen. Rätt skönt att vara själv också. Igår kikade jag på Yogi Bear och idag Trassel. Såna filmer får man bara titta på när man är själv :).


Ska fixa klart ramen med gudföräldrarna nu och den fina dikten som Luddisens gudmor läste:


Att få ett litet gudbarn

är en gåva och en ära

- att man är så betrodd

att stå ett liv så nära.


Man länkas till varandra

med ett gudomligt band.

Så själsligt är man nära

fast man bara ses ibland.


Ett gudbarns liv man följer

av omtänksamma skäl.

För man har fått till uppgift

att se till barnets väl.


Och även i det tysta

finns detta kvar

- att man känner något särskilt

för det gudbarn som man har.

Av Linnéa Vrede - 18 juni 2011 17:09

Lördag idag ja, en regnig sådan.


Grabbarna ligger för tillfället och sover nere i soffan och jag tar det lugnt en stund. Fick ett ryck och tog tag i all disk, putsade spisen fin och funderar på att fortsätta städningen lite när jag ändå håller på.


Kanske åker upp till Bergböle ikväll. Beror lite på hur Luddisen är. Är han tröttis trots sin sena nap så stannar nog han och jag hemma.


Ha en mysig lördag.

Av Linnéa Vrede - 17 juni 2011 11:42

Det är ju mycket snack om att man ska äta närproducerat och nu har jag börjat kommit in på den banan. Kött och köttfärs har vi ju året om. M är jägare så i december är frysen proppfylld och det brukar ungefär räcka till september då jakten börjar. Jag har ju planterat gräslök, morötter, persilja, dill och rädisor och allt har tagit sig. Igår skördade jag första rädisan och ni kan ju tänka vad stolt jag var. :) Jag har även paprikor inne i köksfönstret och dom börjar bli rätt många nu men frågan är om dom blir nå större än vad dom är. Så det kanske är dags att skörda lite där också. Nästa år ska jag ge mig på olika sorters sallad och kanske röd och gullök. Lök anväder jag till nästan allt så får jag till det vore det en höjdare. Hur står ni i "närproducerat-frågan"?

Av Linnéa Vrede - 17 juni 2011 09:31

Ännu en heltokig natt har vi haft. Vid kvart över ett började han grin/gnälla och jag var dit och stoppa i nappen och strök på ryggen och han blev tyst, hann bara lägga mig i sängen så var det i gång igen och fortsatte trösta, stryka och så men inget hjälpte. Grejen är att han egentligen inte var vaken heller utan han sov samtidigt men jag kan ju inte sova om han ligger där och smågråter och gnäller. Gick och gjorde i ordning lite välling för jag tänkte att han kanske slappnar av då (tror han drömde) och mycke riktigt så blev han tyst och vid halv sju imorse hörde jag hur han började prata. Låg kvar och drog mig tjugo minuter och när jag kom till sängen hans så hoppade han av lycka. Gohjärtat mitt. Det är skönt att han kan greja på lite själv i sängen en stund så man kan vakna för jag blir annars så sjukt trött under dagen. Inga planer i vanlig ordning. Varken för dagen eller kvällen. En promenad ska vi iallafall hinna med.

Av Linnéa Vrede - 16 juni 2011 19:54

I och med att denna dag började halv fem här i huset så har inte riktigt dagen varit sig lik. Luddisen har sovit skit konstigt hela natten som var, vaknade och bara skrek. Gav nappen, somnade om. Så höll det på, fram till halv fem, då fick det vara nog.

Han sov halvtimme vid halv sju men sen har han varit vaken enda fram till halv tolv. Hann nästan inte lägga honom i vagnen så sov sötnöten. Sen vaknade han tio över tolv, TOKSKREK. Hungrig tänkte jag, och hungrig det va. Hade en halv vällingsflaska färdig så den fick det bli, slurk och sen sov han igen. Och sov, och sov, och sov, enda fram till tjugo i två. Snacka om tröttis.


Han har halvt matvägrat titt som tätt denna vecka. Senast idag. Hemgjord mat går ICKE. Inte ens sånt som jag vet att han gillar. Burkmat går ICKE, och gröt går sådär. Vet inte alls vad det kan vara men funderar på nån fler tand då nr. 2 inte är som det brukar för tillfället.


Nu sover killen sen ett tag tillbaka och jag sitter och har fruktansvärt tråkigt. Är ju bara strunt på tv ikväll och disken är redan diskad. Ska se om det kanske finns nån film att hyra, får passa på och kolla på tjejfilmer när M är borta. Han är iväg på skjutbanan så det är ett perfekt tillfälle nu ;D

Av Linnéa Vrede - 16 juni 2011 11:47

Besöket gick superbra. Sist var 22 mars så det var nästan bra precis tre månader sen. Nu vägde han 9915 gram (8600) och var 74,5 cm lång (70,8) och huvudomfånget låg på 44,8 cm (43,5). Sist låg han snäppet ovanför kurvan (men följde ändå perfekt) och nu hade han sjunkit till lite nedanför kurvan men detta beror på att han rör sig så himla mycket.

Ni som träffat Ludde vet ju hur han är, inte en lugn stund förutom när han sover.

Sköterskan tyckte han var superduktig på att krypa och tyckte det gick i en jäkla fart. Hon skrattade gått åt honom när han drog i väg.

Och sen trodde hon att det nog inte var jättelänge kvar tills han skulle börja gå eftersom han är så stadig när han står på knä. Tror jag skrev om detta för någon dag sen? Att han ställer sig på knäskålarna.


Vi pratade mat och hon tyckte vi hade ett väldigt bra matschema. Dock tyckte hon inte att vi skulle köra på majsvälling "då vi rekommenderar det till barn som är lös i magen/har haft magsjuka". Förklarade att jag testat gröt/havrevälling/ersättning och att det bara är majsvällingen han sover enda fram till morgon på.

Hennes ton sa NEJ, NEJ, NEJ men jag tänker då fasen inte lyssna. Jag ger mitt barn det som är bäst för honom. Sen kan dom ge förslag men jag känner ju faktiskt själv vad som är bra och inte bra.

Hon menade på att det inte är tillräckligt med näring i majsvällingen som det är i havren men Ludde äter bra mat resten av dagen så jag tänker då inte ge med mig där. Nog om det.


Idag är vi bara hemma och myser. Känns som vi flängt i flera dagar nu. Det är ju supermysigt att träffa småvännerna och mammorna men det är också skönt att vara hemma ibland och stöka på lite. Någongång måste man ju städa också, tyvärr :P.


Kan ju ta och slänga in dagens lunch tips. Ugnsomelett. Den blir superluftig och saftig. Jag gjorde min på 3 ägg, lite mjölk, rödlök och skinka. Stekte rödlöken med lite kryddor, vispade ihop äggsmeten, skivade skinkan, i med allt i en ugnssäkerform. (Eftersom det är så lite smet så tog jag en liten form så det blev en lite tjockare omelett.) Satte ugnen på 200 grader. Vet inte hur länge jag hade den inne men tills den är stel rakt igenom. Lättast är att kolla i mitten där det faktiskt blir klart sist. Supermumsigt och lättsamt.

Presentation


Studerar till undersköterska men är just nu mammaledig fram till Okt -11 ungefär.

Bor tillsammans med min sambo Micke och våran son Ludwig utanför Östersund. Skriver om lillemans utveckling och om livet i allmänhet.

Lill-prinsen.

♥ 4230 gram & 54 cm ♥
♥ 02.07 ♥ 101006 ♥

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2011 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Bloglovin

Gästbok

Fråga mig

1 besvarad fråga

. . .

.


Ovido - Quiz & Flashcards