Linnéa

Alla inlägg under januari 2011

Av Linnéa Vrede - 10 januari 2011 10:02

Natten blev inte riktigt som jag ville. Lilleman åt nattmålet väldigt tidigt och försöka ge honom lite när han skulle lägga sig men han ville inte ha. Så då slutade det med att han vaknade kvart i två i stället för fem. Nästa mål blev klockan sex. Så allt blev konstigt i natt. Jag vill nog påstå att jag har tur ändå. Lillhjärtat vaknar nästan alltid fem, halv sex och då är han fortfarande så trött så han nästan somnar med flaskan i munnen. Imorse fick jag väcka honom flera gånger och så långt brukar det aldrig gå, men det är klart, blev ju en brytningg i sömnen i och med att han vaknade. Vaknade före honom idag så jag låg bara och vänta att han ville kliva upp. Halv nio bestämde sig unge herrn att vakna :)


Idag har vi inga planer. Är lite småplock i vanlig ordning. Skulle vilja ha lite besök. Blir långtråkigt att vara hemma själv och besök är ju ALLTID uppskattat :)

Av Linnéa Vrede - 9 januari 2011 22:08

Vilken underbar dag! Den har varit helt i min smak. Åkte upp till Berge till A&T för att M skulle koppla in högtalare och baslåda i deras traktor och under tiden så passade jag på att mysa med kalvarna. Mös lite extra med en lite kalv som föddes i förrgår. Och så var det en som var rejält busig. Så många skratt vart det. Imorse föddes en kalv och har väntat hela dagen på att en ko ska kalva men hon la sig inte fören vi var på väg hem så den lilla kalven får vi nog se en annan dag istället. A&T har visat mig hur mjölkningen går till så får se om man kanske lär sig så småningom. Tänkte agera som lite extra piga i framtiden :) Nu håller jag på och väntar på att tvättmasknen ska bli klar. Var tvungen att slänga in samtliga familjemedlemmars kläder sen blir det sova.

Av Linnéa Vrede - 9 januari 2011 11:44

Då var helgen förbi. Den har bara bestått av massa mys. I fredags kväll Var vi upp till familjen Sellen. Kollade på tv och bara va. Lilleman sov hela kvällen nästan.

Igår var vi till svärmor en sväng. Hon åker till Mexico idag och blir borta i två veckor så hon fick mysa lite med Lilleman medans jag och hjärtat åkte och handla. Sen var det lite städning på schemat. Gjorde i ordning lite god mat till middag, älginnanlår och hemmagjord klyftpotatis. Satt väldigt fint i magen. Till kvällen fick vi finbesök av "lillfaster" Hanna. Spelade lite Wii, svulla gotta och hade gott i glaset. En riktig myskväll, tack för det :)

Och idag då? Ganska lugnt än så länge. Lillen sover och vi ligger och matar oss framför tv'n. Som det ska vara på söndagar :) En promenad senare idag kanske, termometern visar endast -3,6 och solen tittar fram.

Av Linnéa Vrede - 7 januari 2011 11:20

Igår for vi på en liten roadtrip. Det var det längsta Lillemannen någonsin åkt men han sov gott hela vägen. Vi for och hälsade på M's farmor som bor i Nederhögen. Mycket trevligt var det.

På vägen hem åkte vi och hälsade på pappa och familjen som var i husvagnen. Där pysslade jag och lillasyster en massa. Hon är specialist på att pyssla av ingenting. Idag gör vi inte mycket. Hjärtat är med grannen på sjön och vittjar näten, Ludde sover och jag ligger i soffan och funderar på om jag ska göra någon nytta idag. Lite mat i magen först iallafall.

Av Linnéa Vrede - 5 januari 2011 14:18

... Det lär väl inte vara bara jag som har problem att komma på mat varje dag. Jag försöker verkligen komma på dagen innan för att slippa stå där en timme innan middagstid och inget är upptaget ur frysen. Så jag tänkte så här, om ni skulle vilja vara gullig och tipsa om några maträtter. Då menar jag inte köttfärsås, korvstroganoff, eller korv och makaroner. Det äts det mycket av ändå. Utan lite roligare recept på kyckling, bacon och kött (här använder vi älgkött) och kanske något roligare recept på köttfärs. Fisk äts det väldigt lite av så det behöver ni inte lägga ner någon tid på ;) Håller på och organiserar lite bland mina papper där alla recept står och ska skriva ut till en pärm så det kan ju hända att ditt recept får följa med :)

Av Linnéa Vrede - 5 januari 2011 12:18

Jag har kommit på en sak jag verkligen måste införskaffa. En hushållsmaskin, typ bakmaskin. Jag har sjukt ont i ryggen idag och att slänga ihop en bulldeg kändes inte aktuellt då. Men tänk, tänk om jag hade den där maskinen, som man bara behöver stoppa ner ingredienserna i och så rör den ihop allt till en smidig deg och jag slipper kämpa järnet. Det hade varit grejer det. Lägger till den på önskelistan.

Av Linnéa Vrede - 4 januari 2011 22:13

... Och inte en dag försent. Visst, har lite små plock kvar och så ska det ner i kartongen igen, just nu står det vid dörren till vinden. Köket blev så mycket ljusare bara genom att byta gardiner. Jag känner att jag börjar trivas mer och mer i köket nu i och med att vi fixar det lite. Bara av att flytta en böomma eller två till ett annat fönster gör skillnad. Köket har en väldigt dålig planlösning och eftersom huset är byggt för läääääääääänge sen så är köket inte heller så snyggt. Men man gör ju vad man kan för att få till det. (målning och byte av handtag är ett projekt som pågår nu). Annars har vi väl inte gjort så mycket idag. Imorgon skulle jag verkligen vilja försöka mig på ett bullbak men vi får väl se vad sonen säger om det. Tror det är nån liten bissing på väg då han dreglar som aldrig förr, ska äta på allt och är vissa dagar väldigt gnällig trots nyäten, nyskiten, nybytt och allt vad det nu är. Igår var en sån dag men idag har det varit rätt lugnt. Nu ska jag ta och slå igen mina blå. Är ju faktiskt en dag i morgon också.

Av Linnéa Vrede - 4 januari 2011 20:23

Jag är med och tävlar om en superfin tavla hos Madeleine.

Klicka på bilden för att komma till inlägget.


 


Presentation


Studerar till undersköterska men är just nu mammaledig fram till Okt -11 ungefär.

Bor tillsammans med min sambo Micke och våran son Ludwig utanför Östersund. Skriver om lillemans utveckling och om livet i allmänhet.

Lill-prinsen.

♥ 4230 gram & 54 cm ♥
♥ 02.07 ♥ 101006 ♥

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Bloglovin

Gästbok

Fråga mig

1 besvarad fråga

. . .

.


Skapa flashcards