Linnéa

Alla inlägg under september 2010

Av Linnéa Vrede - 13 september 2010 10:15

Igår kväll började jag fundera på vad jag hade gjort i helgen.

Jag visste att jag hade haft en väldigt bra helg men kommer tusan inte ihåg vad jag har gjort, och om jag ens har gjort något som är värt att minnas.

Det enda vettiga jag kan komma på att jag gjort det är lite småplock och så bakade jag bullar igår.

Mer än så tror jag faktiskt inte att det har hänt.

Men det gör ju inget att jag inte har gjort ett skit, så länge jag själv tycker att den har varit bra! =).


Igår hade jag såna fruktansvärda sammandragningar så jag gick och la mig i sängen en stund och löste lite korsord och då var det som att någon drog ur kontakten ur mig. Vips så sov jag. Blev helt kaputt utav sammandragningarna.

Dom fortsatte trots att jag legat och vila men hade gett med sig lite grann så jag lyckades iallafall laga middag och sen kom Theres, Daniel och prinsessorna på fika.

Natten har varit som vanligt med sömnen, knappt något alls. Men när jag väl somnade så sov jag jättehårt, för varje gång det var dags för kisspaus så var jag så trött att jag knappt visste vad jag hette!


Känns som det kommer bli en lång dag idag. Funderar på om jag ska fortsätta med snuttefilten. Har sytt klart båda öronen och armarna nu. Men har nog ångrat mig gällande öronen. Dom skippar vi nog! =)

Ja, om inte annat så lär jag väl märka vad dagen bjuder på.

Av Linnéa Vrede - 11 september 2010 09:52

Beräknat förlossningsdatum: 2010-10-02

Barnet blev till omkring: 2010-01-09

Du är i vecka: 38

Du är i månad: 9

Antal graviditetsveckor och dagar: 37 veckor 0 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: 21


-


Imorgon är det 20 dagar till beräknat!!!

Alltså, vart har tiden tagit vägen egentligen?? Veckorna bara springer iväg. Och trots att jag tycker tiden går sjukt j*vla fort så går den just nu vääääääldigt sakta, typ i snigelfart. Och det lär jag nog tycka den det gör fram tills att pyret tittar ut.

Om man läser om veckan så står det bland annat:

"Du kan känna hur det sticker till när huvudet trycker mot bäckenbotten."

Detta måste ju vara ilningarna jag känner. Har ju känt det jättelänge. Känns att varje dag är ett steg närmare förlossning för h*lvete vad det gör ont i bland.

Igår hade jag riktigt svårt att gå för att det gjorde så ont.


Pyret börjar bli bråkigare än vanligt också. Pappan fick sig en rejäl snyting igår när han låg med huvudet på magen.


Jag börjar faktiskt känna mig riktigt otålig nu. Jag vet att pyret tittar ut när den känner sig redo och att det inte går att påskynda men nu orkar jag inte vänta längre. Börjar bli alldeles för tungt att bära omkring på denna jättemage.

Men som tur är så är det inte bara jag som är otålig =)

Många som längtar efter att få träffa lillpyret nu.

Av Linnéa Vrede - 10 september 2010 11:47

Inatt blev det mindre sömn än vanligt för lilla fröken. Det var för varmt, det var för kallt, kudden låg fel, jag var törstig, jag var inge trött, jag hade ont i benen, jag var kissnödig. Ja, i princip allt var väl fel.

Och inte nog med det fick jag huvudvärk som vägrade gå bort (förmodligen för att jag var trött). Efter att M åkt på jobbet gick jag och la mig på soffan istället. Klarade verkligen inte av värken längre. Tog en alvedon och lyckades somna, såååå skönt! Vaknade av att storasyster ringde. Typiskt! Men brydde mig inte om att svara utan ringde upp senare när jag fått dra mig ordentligt.

Huvudvärken var som bortblåst.

Men tyvärr känner jag att den börjar komma tillbaka så det blir väl att ta en till tablett och sedan lägga sig ner igen trots att jag skulle vilja fixa lite här hemma. Diskning, dammsugning och lite små fix.

Det är ju helg så jag har väl all tid i världen på att fixa här hemma, eller, ja, det har jag väl på veckorna också för den delen, haha!


Av Linnéa Vrede - 9 september 2010 21:24

Nu står vagnen och väntar på att en liten bebis ska inviga den. Har inte kunnat låta bli att pilla lite på den och kört omkring den lite i köket ikväll.


Igår kväll fick jag en snilleblixt att jag skulle sy en snuttefilt utav ett påslakan som inte passar spjälsängstäcket. Har tänkt hela dagen hur jag ska göra och nu har jag påbörjat det. Dock blir det att sy det för hand, om jag nu orkar. Maskinen och jag är ju inte bästa kompisar plus att jag ska lämna tillbaka den imorgon och så kan det alltid vara skönt att ha något att små pyssla med. Har bestämt mig för att det ska vara öron och armar på denna snuttis och det jag har gjort ikväll är ett öra, ett stackars litet öra :P Men, jag har inte bråttom. Får ta mig flera år om det är så, det är bara roligt att ha något som sysselsätter en.


Jag är inte den som är speciellt förtjust i att prata i telefon, men ikväll kom jag fram till att det beror nog på vem jag pratar med också. I 1,5h pratade jag med Sofia ikväll. Rekord! Vi hade tydligen mycket att prata om som det verkade =)


Undra om jag ska ta och försöka sova lite. Är riktigt trött idag, fattar inte varför.

Av Linnéa Vrede - 9 september 2010 10:01

Inatt höll jag på att få krupp. Jag svettades så mycket att jag var dyblöt. Drack vatten hela tiden och dricka vatten=springa på toa konstant.

Hela natten plus morgonen har det hållt på och än har det då inte gått över. Jag tror inte jag kan dricka mer vatten nu för det känns nästan som allt hamnar i händer och fötter. :P

Kan man få sig någon släng utav vätskebrist trots att man druckit bra?


Till frukosten konstaterade jag att man inte kan slänga i havregrynen i kokande vatten utan att det ska blandas medans det är kallt.

Annars blir gröten inte riktigt gröt utan något annat :P

Man lär sig av sina misstag.


Idag ska vi hämta vagnen! Dom ringde igår och sa att den kommit, och oj vad glad jag blev då. M jobbar idag så jag får ta bussen in. Men det ska väl gå det också. Lär nog inte göra många knop tills dess. Är jättetrött i kroppen, den kanske inte riktigt har vaknat till än.


Av Linnéa Vrede - 8 september 2010 19:38

Jag älskar att få besök, det är nog bland det bästa som finns. Idag kom Daniella&Elina och hälsade på. Blev mycket prat som vanligt och massa bus med lillsessan. Blev en rastning av tjockisen också (jag alltså). Jag vågar inte gå ut och gå själv så det passade perfekt när lilltjejen ändå var trött.

Vi får se vad magen säger om den promenaden inatt. =)


Jag är iallafall helt slut i kroppen nu. Det tog verkligen på krafterna att promenera. Jag skulle kunnat gått ännu längre än vad vi gjorde om orken bara funnits.

Får ta igen det sen när pyret är ute istället. =)


Håller på att ladda frysen förfullt med mat nu.

Hittils har jag gjort i ordning köttbullar, biffar, lasagne, köttfärssås och idag blev det två portioner spagettilåda att frysa in.

Om någon har förslag på vad som mer kan tillagas och frysas in portionsvis säg till! Alltid roligt att få matförslag från andra! =)

Av Linnéa Vrede - 7 september 2010 10:49

Fick med mig M på en kort promenad igår efter middagen. Gud vad härligt det var. Och det gick riktigt bra att gå, gjorde inte lika ont som det brukar göra.

Dock fick jag den smällen hemma istället. Ilningarna blev riktigt, riktigt obehagliga och det tryckte mer än vanligt nedåt. Magen blev stenhård titt som tätt och det gjorde ont i hela magen. Och titt som tätt så kändes det som svanken låste sig.

Hela natten har det hållt på, ena värken värre än den andra. Jag har gått och funderat lite grann på hur det kommer att kännas men inte trodde jag det skulle kännas så där. Det jag har känt innan är ingenting mot för det inatt. Och lär nog inte vara något mot det som komma skall =) Hehe!

Klev upp fyra med M och förklarade hur läget hade varit under natten, ifall det skulle fortsätta under dagen så han är beredd att lämna älgpasset fort.

Fick mig lite sömn mellan sex och åtta och så låg jag kvar och drog mig till tio.

Ilningarna sitter kvar men värkarna har lugnat ned sig.


Klockan två ska vi iväg på föräldragrupp. Idag ska vi prata om förlossning. Blev lite rädd inatt att jag inte skulle kunna vara med idag. Jag känner att föräldragruppen inte ger mig så mycket men tycker det kan vara bra att få höra lite om smärtlindringen och så trots att jag nästan är bombis på hur jag vill ha det.


Vad tokigt att ens känsla i kroppen kan förändras så fort bara under en natt. Igår kändes det som att det var en evighet tills jag får hålla mitt lilla pyre, idag känns det inte alls lika länge. Det börjar faktiskt slå mig nu att jag ska bli mamma!

Av Linnéa Vrede - 6 september 2010 11:35

Igår var vi i månad åtta, idag är vi minsann i månad nio.

Det firar vi med en dagsfärsk bild.


  Vecka 36 + 2


Längtar så efter dig.

  

Presentation


Studerar till undersköterska men är just nu mammaledig fram till Okt -11 ungefär.

Bor tillsammans med min sambo Micke och våran son Ludwig utanför Östersund. Skriver om lillemans utveckling och om livet i allmänhet.

Lill-prinsen.

♥ 4230 gram & 54 cm ♥
♥ 02.07 ♥ 101006 ♥

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
<<< September 2010 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Bloglovin

Gästbok

Fråga mig

1 besvarad fråga

. . .

.


Ovido - Quiz & Flashcards